Fartvisere tager toppen af farten

Published on juni 5, 2023

Er I trætte af for hurtige køretøjer? Med PaceTell kan I nemt gøre opmærksomme på farten med hastigheds display, med mulighed for blink ved overskridelse.

PaceTell er Saferoads nyeste fartmåler
PaceTell er Saferoads nyeste fartmåler

Fart er en af de store dræbere i trafikken. For høj fart øger risikoen for ulykker, og samtidig betyder en højere hastighed, at de ulykker der sker, er mere alvorlige. Samtidig skaber for høj fart utryghed i for eksempel boligområder og ved skoler. Derfor er der god grund til at arbejde med at nedbringe hastigheden på udsatte steder.

En effektiv måde at nedbringe hastigheden på er ved at opstille et hastighedsdisplay, der automatisk måler hastigheden på de forbi kørende trafikanter og viser den i displayet. Denne påmindelse om hastigheden er ofte nok til at få trafikanterne til at sænke farten.

 

Saferoad Fartmåler viser med kraftige hvide cifre køretøjets hastighed. Når hastighedsgrænsen overskrides aktiveres hvide blink. Cifrene er 255 mm høje, og viser op til 99 km/t. Fartmålerens dimensioner er 1010 x 560 x 60 mm, og med en vægt 
på under 15 kg er montagen simpel. Saferoad Fartmåler er udstyret med et genopladeligt 12 V LI-ion batteri med op til 4 ugers driftstid ved normal trafik. Alternativt kan fartmåleren tilkobles netspænding. 

 

Solcellen er 25W, så når solen er fremme, oplades den med cirka 2A. Hvis der er 4 timers sol, svarer det til omkring 8Ah om dagen - meget mere end hvad der behøves. Displayet bruger fra 0,5Ah / dag og opefter afhængigt af, hvor meget det lyser. Så batteriet begynder at løbe tør ved cirka 15 minutters sol om dagen eller cirka 2 timer om ugen. Det betyder, at 
Saferoad Fartmåler kan fungere i ca. 2 måneder uden sol i vinterhalvåret.

 


Indstilling af hastighedsgrænse udføres enkelt med en knap anordning i intervaller 3, 10, 20, 30, 40, 50, 60, 70 km/t. 
Displaymodulet og batteriet er indbygget i et pulverlakeret låsbart aluminiumskab med klassificeringen IP 65. Displayvinduet er lavet af hærværkssikkert makrolonplast som tåler slag, stenkastning og skud fra et luftgevær. Fartmåleren monteres med de medfølgende beslag, som passer til en mast med diameter på mellem 48 - 60 mm. Som tilvalg kan man bestille op til 133 mm (eks. gadebelysning).