Skilteplaner

En veludført skilteplan er din sikkerhed

Nogle gange er det nødvendigt, at du som entreprenør anvender en del af vejarealet, når du skal udføre dit arbejde. Det kan være, hvis du skal udføre et vejarbejde, men det kan også være, hvis du for eksempel skal opstille en container på en vej, eller hvis du skal opstille en kran, som du skal bruge til at hejse byggematerialer op i en ejendom. 

 

Hvis du skal udfører et arbejde, hvor du inddrager en del af vejbanen, skal du ansøge om råderet over vejarealet, men før du gør det, skal du udarbejde en skilteplan. Det skal fremgå af skilteplanen, hvor du vil opstille trafikafspærring, og hvilke midlertidige skilte og afspærringer, du vil opstille. En skilteplan kaldes også en trafikplan, en afspærringsplan, eller en afmærkningsplan. 

 

Når du laver din skilteplan, skal du være opmærksom på, at der findes forskellige sikkerhedsniveauer. Det er sikkerhedsniveauet, som afgør hvilken afspærring, du skal opstille. Sikkerhedsniveauerne er inddelt fra 1 - 8 og afhænger blandt andet af farten på vejen, og hvilket arbejde der udføres. 

 

Skilteplanen viser, hvordan du vil sikre dit arbejdsområde. En veludført skilteplan er således afgørende for, at dine medarbejde kan udføre deres arbejde trygt og sikkert bag afspærringen. Desuden vil Arbejdstilsynet ofte kræve at se en skilte/afspærringsplan ved kontrolbesøg. 

Lad os lave din skilteplan

Det kan være en kompliceret opgave at udarbejde en skilteplan. Det gælder især, hvis der er tale om større anlægsprojekter. 

 

Hos Saferoad er vi specialister i vejsikkerhed. Vores eksperter arbejder med trafikafspærringer, skilteplaner, rådighedsansøgninger og myndighedskontakt hver eneste dag. De har derfor et indgående kendskab til reglerne på området, og de kender de forskellige faldgruber i processen. 

 

Hvis du lader os stå for at udarbejde din skilteplan, kan du være skker på, at planen lever op til de gældende regler, og at du får en sikkerhed trafikafspærring med en effektiv trafikafvikling. 

 

Kontakt Saferoad, hvis du vil høre mere om, hvordan vi kan hjælpe dig med skilteplaner. 

 

 

Der er ikke langt til eksperterne!

info@saferoad.dk
70 30 20 30