Forlænget støjskærm skruer ned for støjen i boligområde

Oprettet d. under Artikler

Undersiden af en bro reflekterede støjen fra en motorvej, og det plagede beboerne i den lille by Sinding. En forlænget støjskærm løste problemet.

Det er svært at forudse, hvordan støj vil påvirke et område. Det er ikke kun støjkilden, men i høj grad også omgivelserne, der har betydning for, hvordan støjen udbreder sig.

 

I 2017 opstillede Saferoad for Vejdirektoratet en støjskærm langs Holstebro-motorvejen, som dæmper støjen fra trafikken. Efter at støjskærmen var sat op, var nogle af borgerne i den lille by Sinding dog stadig plagede af støj fra motorvejen.

 

Det viste sig, at støjen kom fra en bro, som gik hen over motorvejen. Den hårde underside af den nordlige ende af broen reflekterede således lyden fra bilerne tilbage imod boligområdet, som ligger på sydsiden af broen.

 

For at løse problemet har Saferoad i samarbejde med Vejdirektoratet ændret støjskærmens forløb omkring broen således, at støjskærmen nu løber langs med motorvejen og derefter drejer op ad broen i en L-form.  Dermed opfanger støjskærmen lydbølgerne, så de ikke drejer rundt om enden på støjskærmen.  

 

Alt i alt har Saferoad demonteret cirka 10 meter støjskærm og monteret cirka 20 meter ny støjskærm. Arbejdet forløb over nogle uger i september.

 

Hos Saferoad er afdelingsleder Torben Mose glad for, at det har været muligt at dæmpe støjen mærkbart for borgerne med et relativt lille indgreb.

 

”Der har været folk fra området ude for at snakke med os, og de har fortalt, at de allerede kan mærke en forskel,” siger han.

 

Ud over udbygningen af støjskærmen i Sinding har Saferoad også forlænget støjskærmen i Ljørring, som også ligger ud til Holstebro-motorvejen.

 

Artiklen er oprindeligt bragt i magasinet Building Supply. 

 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar