Saferoad løfter skilteområdet for Aalborg Kommune

Oprettet d. under Artikler

Aalborg Kommune udnytter, at regeringen har sat anlægsloftet ud af kraft, og indgår en aftale med Saferoad om at kvalitetssikre kommunens vejskilte.

I Aalborg kan indbyggerne glæde sig over, at de fremover er mere sikre, når de bevæger sig ud i trafikken. Aalborg Byråd har vedtaget at fremrykke anlægsinvesteringer for mere end 400 millioner kroner. En del af pengene skal gå til at forbedre trafiksikkerheden ved at give kommunens vejskilte et serviceeftersyn.

 

Tidligere på året fjernede regeringen og KL anlægsloftet for kommunerne for resten af 2020. Det betyder, at kommunerne kan sætte gang i projekter, som ellers var sat på hold på grund af anlægsloftet, hvis arbejdet bliver udført af en privat entreprenør. Aalborg Kommune har derfor indgået en aftale med Saferoad om at efterse vejskiltene i kommunen i udvalgte områder.

Drager fordel af lempet anlægsloft

”Vi valgte at indgå et samarbejde med Saferoad om at løse opgaven med at efterse kommunens skilte, fordi regeringen for at holde gang i hjulene i erhvervslivet betingede, at de fremrykkede anlægspakker bliver udført af private virksomheder. Derudover har vi i forvejen en kontrakt på levering af skilte og andet materiel ved Saferoad,” siger Henrik Jess Jensen, der er afdelingsleder i Veje og Infrastruktur i By- og Landskabsforvaltningen i Aalborg Kommune.

 

Han har ikke fortrudt, at Aalborg Kommune har indgået en aftale med Saferoad om at efterse kommunens vejskilte.

 

”Vi er meget tilfredse med den servicemindedhed, vi møder, og at virksomheden har de rette kompetencer og ressourcer til at levere en professionel løsning til tiden, ” siger Henrik Jess Jensen.

 

Han vil derfor også gerne anbefale andre kommuner at indgå et lignende samarbejde med Saferoad.

Skaber bedre trafiksikkerhed

Samarbejdet indebærer, at Saferoad måler skiltenes refleksevne og sikrer, at skiltene lever op til de gældende regler. Som en del af aftalen opdaterer Saferoad også skiltene på Ny Nibevej, som er en hovedfærdselsåre i Nordjylland.  

 

”Jeg synes, det er fantastisk, at Aalborg Kommune prioriterer skilteområdet. Jeg synes også generelt, det er en god ting, at Covid-19 situationen fremmer investeringerne i veje og skilte. Der er ingen tvivl om, at der i kommunerne over en bred kam er et kæmpe efterslæb på området,” siger Steen Bertelsen, der er Business Unit Manager og ansvarlig for skilteafdelingen i Saferoad.  

 

Han peger på, at det er til fare for trafikanterne, hvis vejene ikke lever op til kravene.   

 

”Det går ud over trafiksikkerheden, hvis vejen ikke er vedligeholdt. Hvis der er dårlige striber på vejen, så kan du ikke se, hvor vejen forløber. Hvis skiltene er falmede, så kan du ikke se, hvis der er overhaling forbudt. Hvis du kører på motorcykel, og du rammer et hul i asfalten, så ryger du af,” siger Steen Bertelsen.  

Ekspert i vejsikkerhed

Vejreglerne ændrer sig hele tiden, og det kræver særligt udstyr for eksempel at måle skiltenes refleksevne. Det kan derfor være en udfordring for kommunerne at sikre, at reglerne overholdes. Derfor mener Steen Bertelsen, at det giver god mening for mange kommuner at sende opgaven ud af huset.

 

”Saferoad er specialist i vejsikkerhed. Vi har et stort kendskab til reglerne på området, vi har det nødvendige udstyr og kompetencerne til at foretage målingerne. Derfor kan kommunen kan være sikker på, at alle regler er overholdt, og at skiltene lever op til de standarder, der er på området,” siger Steen Bertelsen.

 

Saferoad har dokumenteret arbejdet blandt andet ved at uploade billeder af de udskiftede skilte til Aalborg Kommunes GIS-system, som er det it-system, hvor kommunen holder overblik over skiltene i kommunen. Dermed kan Aalborg Kommune fremover slå op i systemet og se, præcis hvilke skilte, der er monteret.

 

”Hvis en borger for eksempel henvender sig til kommunen og klager over placeringen af et skilt, så kan kommunen let slå op i systemet og se, om skiltet hænger korrekt. Samtidigt kan kommunen let genbestille skilte hos Saferoad, fordi det er noteret i systemet præcis, hvilket skilt, der er tale om,” siger Steen Bertelsen.

 

Han håber derfor, at flere kommuner vil gribe muligheden for at få et skilteeftersyn.

 

”Min drøm er, at flere kommuner vil udnytte situationen til at gøre det samme. Det er også en optimering af kommunens drift, som kan ende med at spare kommunen både tid og penge,” siger Steen Bertelsen

 

Artiklen er oprindeligt bragt i magasinet Building Supply.


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar