Fartvisere tager toppen af farten

oprettet d.

Med et hastighedsdisplay kan du få bilisterne til at lette trykket på speederen og dermed skabe tryghed i nærområdet.

 

Fart er en af de store dræbere i trafikken. For høj fart øger risikoen for ulykker, og samtidig betyder en højere hastighed, at de ulykker der sker, er mere alvorlige. Samtidig skaber for høj fart utryghed i for eksempel boligområder og ved skoler. Derfor er der god grund til at arbejde med at nedbringe hastigheden på udsatte steder.

En effektiv måde at nedbringe hastigheden på er ved at opstille et hastighedsdisplay, der automatisk måler hastigheden på de forbi kørende trafikanter og viser den i displayet. Denne påmindelse om hastigheden er ofte nok til at få trafikanterne til at sænke farten.

Nedbring farten i følsomme områder

”De fleste bilister ønsker ikke at køre for stærkt, men de glemmer bare at holde øje med hastigheden. En fartviser giver føreren en påmindelse om, at han eller hun skal tænke på farten. Det fører til, at en stor del af trafikanterne sænker farten,” siger Jesper Hodal, der er senior key account manager hos Saferoad.

Han peger på, at et oplagt sted at anvende fartviser er i forbindelse med indfaldsveje til byer, hvor bilisterne kører ind i byen med en for høj hastighed, fordi de kommer fra en landevej, hvor den tilladte hastighed er væsentligt højere.

”I den situation opstår der ofte fartblindhed, hvor føreren undervurderer køretøjets hastighed. Her er en fartviser et effektivt redskab til at minde trafikanterne om, at der nu gælder en lavere hastighedsgrænse,” siger Jesper Hodal.  

En anden situation, hvor en fartviser ofte er relevant, er i forbindelse med skoler eller andre særligt følsomme områder. Det gælder især, hvis hastigheden for eksempel er nedsat til 30 km/h i området omkring en skole. Her glemmer mange trafikanter erfaringsmæssigt, at der er nedsat hastighed, og derfor kommer de til at køre for stærkt.

Endelig er en fartviser et oplagt valg, hvis man ønsker at nedsætte hastigheden i et erhvervsområde. Det kan for eksempel være på pladser, hvor der kører mange arbejdskøretøjer, og hvor der samtidig er medarbejdere, som går rundt på pladsen.

Monter fast eller flyt efter behov

Fartviseren er fuldautomatiske og er drevet af et batteri, som kan tilsluttes en solcelleoplader, og dermed kan enheden være selvforsynende med strøm. Det betyder, at fartvisen er let at flytte efter behov. Der er også mulighed for at forbinde fartviseren til at fast strømforsyning. Det giver mange muligheder for anvendelse.

”Hvis du ønsker, at der er særligt fokus på farten på et bestemt sted i en periode, så kan du vælge at opstille en mobil fartviser. Det kan for eksempel være i forbindelse med et vejarbejde, hvor der er en midlertidig hastighedsnedsættelse,” siger Jesper Hodal.

Når fartviseren er opstillet, indsamler den løbende data om trafikken herunder antallet at køretøjer, der kører forbi, og hastigheden. Dataene kan tilgås på en app, som installeres på en smartphone eller en tablet.

”Dataene giver et godt grundlag for at vurdere effekten af hastighedsmåleren. Det gør det lettere at vurdere trafiksituationen og tage stilling, og man eventuelt skal flytte en mobil fartviser, eller om man skal tage yderligere tiltage for at nedbringe farten,” siger Jesper Hodal.

Han forklarer, at en fartmåler er et af flere redskaber, som man kan tage i brug, hvis man ønsker at nedsætte farten i et område. Der er fordele og ulemper ved alle de forskellige metoder, og han tilføjer, at Saferoad altid er klar til at rådgive om, hvordan du bedst kan forbedre sikkerheden på vejen.

Vil du vide mere?

Hos Saferoad sidder vi klar til at rådgive dig og brug af fartvisere. Kontakt Saferoad på telefon 70 30 20 30 eller info@saferoad.dk - så hjælper vi dig med at finde den rigtige løsning. 

 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar